Cronica de Cotroceni – Adriana Saftoiu

Prima mea zi la capatul a zece ani de colaborare cu Traian Basescu a fost vineri, 30 martie. Dimineata a sunat telefonul. Nu imi era greu sa-mi imaginez cine ar fi putut sa fie. N-am raspuns. In sfirsit, eram libera de contract. Apoi, telefonul a sunat din nou. «Te cauta Presedintele», m-a informat bine cunoscuta voce de la secretariat. «Nu mai lucrez la Cotroceni. Poti sa-i spui ca nu am raspuns la telefon.»

Cum promiteam cu cateva post-uri inainte, scriu in limba in care am citit cartea.

Adriana Saftoiu a fost consilier prezidential si purtator de cuvint al Presedintelui Romaniei, in timpul mandatului lui Traian Basescu. Ca fost purtator de cuvant si fost ziarist, Saftoiu are verva si stil. Am citit cartea intr-o seara, nu puteam sa o las din mana.

Cartea, publicata in 2015, vorbeste in principal de Presedintele la acel moment, dar nu dezvaluie prea multe, majoritatea faptelor sunt deja publice. Totusi confirma o serie de zvonuri, de exemplu relatia Presedintelui cu Elena Udrea. Memoriile incep si se termina cu activitatea Adrianei Saftoiu la Palatul Cotroceni, doar cative ani, dar sunt destul de savuroase si pline de evenimente.

poarta_cotrocenilor
La Poarta Palatului Cotroceni

Presedintele mi se pare prezentat ca un om furios, frustat, dar determinat; majoritatea lucrurilor sunt improvizatii si se intampla alandala; gastile de mediocri ii imping pe competenti sa plece. Pare destul de gri, insa sa nu uitam ca Romania a intrat in UE, iar ANI si DNA si-au pus bazele in perioada aceia.

Este o lectura usoara, pentru cei vag interesati de politica si o ofera o imagine in timp a Cancelariei Prezidentiale in timpul mandatului lui Traian Basescu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.